Βιοκαθαρισμός Καναπέ - Σαλονιού

Βιολογικός Καθαρισμός

Βιοκαθαρισμός Καναπέ - Σαλονιού

Ο βιολογικός καθαρισμός καναπέ-σαλονιού  ή βιοκαθαρισμός  όπως είναι το σωστό, είναι η διαδικασία κατά την οποία απορρυπαίνουμε  τον καναπέ –  σαλόνι σας.
Ως απορρύπανση ορίζεται η διαδικασία κατά την οποία απομακρύνουμε ρύπους ορατούς και μη, από όλες τις επιφάνειες.

Η διαδικασία του “βιολογικού καθαρισμού” – βιοκαθαρισμού του καναπέ μπορεί να γίνει σε υφασμάτινες επιφάνειες αλλά και σε δερμάτινες. Αυτό το οποίο διαφέρει είναι η διαδικασία καθαρισμού αλλά και τα υλικά.

Ο Βιολογικός καθαρισμός του καναπέ, σαλονιού σας – βιοκαθαρισμός σαλονιού, καναπέ γίνεται σε δυο στάδια.

1.

Στεγνός καθαρισμός για απομάκρυνση των ακάρεων της σκόνης και γενικότερα του μικροβιακού φορτίου που κρύβεται στα σφουγγάρια του καναπέ σας.

2.

Πλύση απόπλυση του σαλονιού ώστε να απομακρυνθούν λεκέδες και σημάδια από την ταπετσαρία του καναπέ σας. Αλλά και για την όποια απολύμανση μπορεί να προσφέρει ένα απορρυπαντικό.

Υφασμάτινο Σαλόνι - Δερμάτινο Σαλόνι

Στεγνός Βιοκαθαρισμός Καναπέ - Σαλονιού

υφασμάτινο Σαλόνι

Η διαδικασία του στεγνού καθαρισμού, γίνεται με το αμερικάνικο σύστημα καθαρισμού Kirby. Ο στεγνός βιοκαθαρισμός του σαλονιού σας γίνεται για να απομαρκύνουμε από το εσωτερικό του, από τα σφουγγάρια, αυτά που δεν φαίνονται. Ακάρεα, σκόνες και γενικότερα το μικροβιακό φορτίο, που μπορεί να προκαλεί δερματίτιδες ,  δύσπνοιες και αλλεργίες.

Το ουσιαστικό νόημα λοιπόν του βιοκαθαρισμού- βιολογικού καθαρισμού δεν είναι μόνο να απομακρύνουμε τους λεκέδες και να βελτιώσουμε με αυτόν τρόπο την εικόνα του καναπέ – σαλονιού μας. Το νόημα είναι να καθαρίσουμε τον καναπέ – σαλόνι μας σε βάθος και να το κάνουμε υγιεινό και πραγματικά καθαρό. 

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του μικροβιακού φορτίου που μπορεί να κρύβεται μέσα στον καναπέ μας, αρκεί να σκεφτούμε οτι η ποσότητα της σκόνης που βλέπουμε καθημερινά στα έπιπλα μας,υπάρχει αντίστοιχα και σε έναν καναπέ, αλλά εκεί προχωράει  στο εσωτερικό δεν παραμένει στην επιφάνεια. Αρκεί ακόμη να σκεφτούμε οτι στον καναπέ μας καθόμαστε με τα ρούχα μας τα οποία μέσα στην ημέρα μπορεί να έρθουν σε επαφή με ΜΜΜ με καρέκλες σε χώρους εστίασης ή χώρους εργασίας.
Αν στα παραπάνω έρθουμε να προσθέσουμε οτι είναι αρκετές οι φορές που θα κοιμηθούμε στον καναπέ, αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι να τον διατηρούμε όσο το δυνατόν περισσότερο καθαρό.

Υγρός Βιοκαθαρισμός Καναπέ - Σαλονιού

Στο στάδιο του υγρού βιοκαθαρισμού του σαλονιού – καναπές σας προχωράμε εφόσον έχουμε τελειώσει με τον στεγνό καθαρισμό.

Σκοπός του υγρού καθαρισμού είναι να απομακρύνουμε λεκέδες και σημάδια από την επιφάνεια της ταπετσαρίας.Λεκέδες από καφέ,κρασί, φαγητά, ακόμη κι από αίμα ή ούρα.

Η υγρός βιολογικός καθαρισμός του σαλονιού σας γίνεται με την διαδικασία spray extraction. Δηλαδή σε πρώτη φάση ψεκάζουμε τον καναπέ,την πολυθρόνα με ένα διάλυμα νερού με απορρυπαντικό, το αφήνουμε λίγα λεπτά να δράσει και στην συνέχεια με ειδικά μηχανήματα
extraction ξεπλένουμε με αντίστοιχο διάλυμα αφαιρέσουμε βρωμιά και λεκέδες αλλά και για να επαναφέρουμε το ph των ινών του υφάσματος.

Στο τέλος αφήνουμε το σαλόνι σας καθαρό με ένα αρκετά ελαφρύ άρωμα φρεσκάδας, όχι πολύ έντονο, καθότι τα έντονα αρώματα πολλές φορές προκαλούν αλλεργίες.Το οποίο σε μερικές ώρες μετά τον καθαρισμό είναι έτοιμο για χρήση.Βιολογικός καθαρισμός καναπέ - σαλονιού

Βιοκαθαρισμός δερμάτινου σαλονιού - καναπέ

Η διαδικασία καθαρισμού δερμάτινου σαλονιού είναι τελειώς διαφορετική από την διαδικασία καθαρισμού υφάσματος. Η διαφορά δεν έγγυται μόνο στον τρόπο, αλλά και στα υλικά.

 Στην Cleaning Bros, χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα προϊόντα καθαρισμού για το δέρμα,την περιποίηση του και την ενυδάτωση. Καθώς ένα κοινό απορρυπαντικό καθαρισμού ταπετσαρίας μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο δέρμα.

Όσον αφορά την διαδικασία καθαρισμού του δερμάτινου σαλονιού, αρχικά να σας αναφέρουμε ότι γίνεται “στο χέρι” δεν γίνεται χρήση μηχανήματος όπως στο υφασμάτινο σαλόνι.

Ο Βιολογικός καθαρισμός - βιοκαθαρισμός του δερμάτινου καναπέ - σαλονιού σας, γίνεται σε τρία στάδια.

1.

Καθαρισμός δερμάτινου καναπέ – σαλονιού με ειδικό προϊόν καθαρισμού ασφαλές για εσάς τα παιδιά σας και τα κατοικίδιά σας αλλά και για το δέρμα του επίπλου σας.

2.

Στο δεύτερο στάδιο κι αφού έχουμε καθαρίσει καλά το δέρμα, προχωράμε στην ενυδάτωση του δερμάτινου σαλονιού, με κρέμα ή πάστα συντήρησης και ενυδάτωσης.

3.

Το σαλόνι ελέγχεται, ώστε να “τραβήξει” το ενυδατικό υλικό αλλά και για να περαστούν ξανά επιφάνειες που θέλουν λίγο παραπάνω περιποίηση.

Να θυμάστε ότι ο καθαρισμός του δέρματος , πέρα απ' το προφανές , βοηθάει στο να μην ξεραθεί το δέρμα και σκάσει.

Τιμοκατάλογος

– Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

-Για έπιπλα τα οποία είναι ταλαιπωρημένα από κατοικίδια ή έχουν προβλήματα μούχλας η τιμή διαμορφώνεται αναλόγως με την κατάσταση του.

-Υπάρχει ελάχιστη χρέωση επίσκεψης 35€  + ΦΠΑ.